Tips för dig som vill köpa en loftsäng

Om du bestämt dig för att en loftsäng passar in där hemma hos dig, har du förmodligen rätt, för loftsängar är riktigt användbara möbler. Dock är alla loftsängar inte särskilt lika varandra, vilket innebär att det finns en del saker man bör tänka på för att hitta den rätta loftsängen. Här kommer några tips gällande vad man kan tänka på, som vi hoppas kan hjälpa dig hitta den mest lämpliga loftsängen för dig:

Mät utrymmet där du vill ställa din nya loftsäng
Anledningen till att man skaffar loftsängar till att börja med är ju ofta att man har begränsat med utrymme där hemma. För att loftsängen inte ska vara allt för stor när man väl kommer hem med den, är det därför viktigt att mäta utrymmet där man tänkt ställa den, innan man ens börjar titta på olika loftsängsmodeller. Detta gör ju det nämligen möjligt att koncentrera sig enbart på de loftsängar med passande mått, så att man slipper titta på opassande sängar och modeller.

SE HELA SORTIMENTET AV LOFTSÄNGAR – KLICKA HÄR!

Fundera på vad du vill ställa under loftsängen
Är tanken att du ska ha en förvaringsmöbel där? Ett skrivbord? Något annat? Vad du tänkt använda detta ”nya” utrymme som du ”får över” till, avgör nämligen vad måtten under sängen bör vara. Så fundera så mycket på användningsområdet för sängen som det bara går, för att få rätt mått under sängen med!

Enkel loftsäng

Se till så att loftsängen ifråga är stabil
Inget är nämligen värre än en ranglig loftsäng, och stabiliteten är verkligen a och o när det gäller hur säker och bekväm en loftsäng känns. Ska du endast granska en loftsäng med en enda sak i åtanke tycker vi därför att det borde vara stabiliteten.

Kolla upp hur loftsängen ska monteras
Detta om du behöver montera ihop vissa delar av den själv så klart. Är det lätt att göra fel, dvs. om loftsängen det gäller är ganska svårmonterad, kan detta innebära en säkerhetsrisk. Så se till att du inte tar dig vatten över huvudet, helt enkelt!

Fundera på vem det är som ska använda loftsängen
Är det ett barn, kan det nämligen vara en god ide att välja en loftsäng med ett lite ”barnsligare” utseende, som passar och tilltalar barn. Även andra faktorer kan vara särskilt anpassade till barn när det gäller barnloftsängar, som trappan (ibland kan det även finnas en rutschkana för att ta sig ned från sängen, vilket alltid brukar uppskattas), räcket och mycket annat.

Våra andra guider:
www.dubbelsängar.com
www.dagbädd.nu
www.bäddmadrasser.org
www.bäddsoffan.com
www.barnsäng.nu

www.familjesäng.nu
www.gästsäng.nu
www.kontinentalsäng.net
www.juniorsäng.nu